Баскетболен талант от Силистра с повиквателна за националния

Младата надежда на баскетболния „Доростол“ Станимир Маринов е получил повиквателна за националния отбор до 18 години, съобщиха от ръководството на клуба.

Младата надежда на баскетболния „Доростол“ Станимир Маринов е получил повиквателна за националния отбор до 18 години, съобщиха от ръководството на клуба… Националите ни започват от днес подготовката си за европейското първенство, което ще е във френския град Мец. Нашите са в една група с Латвия, Гърция и Турция.
Самият Маринов получи първата си повиквателна за националния още преди 4 години, обясниха неговите треньори. Гардът е най-добрия реализатор в родния ни шампионат – 157 попадения през цялото настоящо първенство. Негов треньор е известната от близкото минало състезателка Светлана Тодорова. Тъкмо тя е изградила и тренирала през годините настоящия отбор на „Доростол“, съставен от ученици в 10 и 11 клас от силистренските училища. „За възможностите на самия отбор говори участието му на финала в групата до 19-годишните от шампионата на страната за юноши, който се състоя миналата седмица в Самоков“, обясниха още от ръководството на баскетболния клуб.