Баскетболният "Балкан" взе талант от Силистра

Елитният баскетболен клуб „Балкан“ привлече двама млади играчи – 18-годишните Ивайло Вучков и силистренеца Станимир Маринов. Те вече во

Елитният баскетболен клуб „Балкан“ привлече двама млади играчи – 18-годишните Ивайло Вучков и силистренеца Станимир Маринов… Те вече водят подготовка с мъжкия тим, но ще бъдат използвани главно за участие в Младежката лига с отбора на юношите старша възраст.
В продължение на два сезона Ивайло Вучков игра в Рилски спортист. Последната година в самоковския тим негов треньор бе Петър Клечков, който стана старши треньор на мъжете на „Балкан“. Преди да отиде в Самоков, той играеше в юношите на столичния клуб „Септември“. Вучков е роден през 1990 г. и е висок 197 см. Последния сезон той участва в 29 мача на юношите на Рилски спортист, като игра средно по 25 минути с показатели 12 точки и 5.7 борби средно на мач.
Станимир Маринов е с една година по-малък – роден е 1991 г. Той идва от „Доростол“- Силистра. През лятото бе в състава на юношеския национален отбор на България до 18 години, който на европейския шампионат в Мец, Франция, успя да запази мястото си в дивизия „А“. Помощник на Георги Младенов в тази национална формация бе Петър Клечков, а кондиционен треньор – Марин Яцински. Станимир отива в „Балкан“ с изричното съгласие на неговите родители. Той бе в Ботевград и през юни във финалния турнир за кадети. С екипа на „Доростол“ тогава той игра 7 мача, в които отбеляза средно 22 точки и грабна по 7.1 борби на мач. Висок е 189 см.
VESTI.bg