Библиотеката и евродепутатът Емил Радев канят учениците в конкурс за рисунка и есе

Силистренската Регионална библиотека „Партений Павлович“ организира ученически конкурс за есе и рисунка с подкрепата на евродепутата от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев, който в качеството си на посланик на библиотеките в Европейския парламент за поредна година насърчава малките творци и осигурява награди за победителите, съобщиха от библиотеката.

В конкурса за рисунка могат да участват ученици от 1 до 4 клас, разпределени в две възрастови групи – 1-2 и 3-4 клас. Темата е „Чиста природа за по-добро бъдеще“. Целта е децата да получат вдъхновение от природата и да се научат да я пазят.

Със своите рисунки на екологична тема те ще се включат и в друга инициатива на Регионалната библиотека – „Зелена библиотека“. Конкурсът за есе е за ученици от 5 до 7 клас. Темата е „Моята Европа“ и всяко от есетата трябва да бъде в обем до две машинописни страници /формат А4/. Всички условия за участие са на сайта на библиотеката.

Крайният срок е 20 март 2020 г., до 18,00 часа. Допълнителни въпроси за конкурса могат да бъдат отправяни на имейл: [email protected] Жури ще определи най-добрите творби, а победителите ще бъдат наградени на 27 март в Регионалната библиотека „Партений Павлович“.