Благотворителни акции в ПМГ зарадваха бедни семейства и бъдещи абитуриенти

PMG kulinariТрадиционния си Коледен благотворителен базар проведоха в навечерието на Рождество Христово възпитаниците на ПМГ „Св. Климент Охридски” в Силистра. Това стана чрез подредена в едно от фоайетата й богата трапеза с кулинарни шедьоври: погачи, баници, сладки и други вкусотии. Те бяха приготвени от учениците от различните класове с помощта на родителите им, поставили им и етикети с цени, така че дегустиращите да могат да си ги купуват.

Имаше песни и музика, разиграна беше и томбола, а със събраните средства ще бъдат подпомогнати бъдещи абитуриенти в неравностойно положение. За най-добър кулинар бе обявена Мария Василева от 12„в” клас, която налято също ще бъде абитуриентка. Получи си истински празник с много веселие и похапване, тъй като експонатите наистина бяха разкошни, споделиха от гимназията, където организират подобен базар всяка година по случай Коледа.

Почти по същото време в гимназията бе отчетена и друга благотворителна кампания. Дни наред учениците от завършващия 12”в” събираха в класната си стая хранителни продукти и пари за бедни силистренски семейства. Така младите хора зарадваха 13 домакинства, като им осигуриха хранителни пакети с по… 13 продукта – варива и дълготрайни стоки. Акцията се провежда за втора поредна година и бъдещите абитуриенти заявиха, че делото им ще бъде продължено от наследниците им в гимназията.