БСП избра Александър Сабанов за кмет на Силистра

Българската социалистическа партия (БСП) в Силистра ще подкрепи независимия кандидат за кмет на Силистра Александър Сабанов. Това реши общинската конференция на БСП, председателствана от Георги Балушев и в присъствието на втория човек в партията Борислав Гуцанов.

Председателят на ОблС на БСП-Силистра Стилиян Стойчев заяви, че първичните партийни организации са направили своите номинации и това е била кандидатурата на независимия кандидат Александър Сабанов. Конференцията единодушно се обедини около подкрепата за Сабанов, като се посочи, че той е доказал своята компетентност и експертиза в областта на местното управление. Други кандидатури не бяха обсъждани и решението е окончателно. Сабанов е бил общински съветник и председател на Общинския съвет в Силистра в продължение на три мандата, а също така е бил народен представител в 44-ото Народно събрание.

Според Гуцанов, Сабанов е най-добрия кандидат за кмет на Силистра, защото има ясна визия за развитието на града и района. Сабанов обеща да работи за подобряване на икономическото състояние на общината, за увеличаване на инвестициите и за подобряване на условията за живот на гражданите.

На конференцията беше прецизирана и листата с кандидати за общински съветници на БСП.

След решението на БСП, Сабанов заяви, че е благодарен за подкрепата на партията и ще работи усилено, за да оправдае очакванията на гражданите на Силистра.