Буря с градушка нанесе страховити щети в Силистренско

Силна буря с градушка причини щети в Силистренско вчера. От Областната дирекция на МВР съобщават, че огнеборци от противопожарните звена в областта са реагирали на 13 сигнала за оказване на техническа помощ.

В 11 от случаите са отстранени повалени дървета и клони, вследствие на силната буря на 6 август. В областния център общо 8 автомобила са повредени от паднали върху тях дървета, които са нарязани и отстранени от екипите на пожарната. За премахване и освобождаване на пътното платно от множество повалени дървета на пътя Силистра – Алфатар помощ на огнеборците са оказали служители от АПИ. 

От градушката в Община Дулово са пострадали къщи, търговски обекти, обществени сгради, земеделски земи и автомобили, съобщи за БТА кметът д-р Юксел Ахмед.

По думите му градушката е била по-голяма от орех. Тепърва предстои да се изчислят щетите, нанесени върху общински имоти. Разчистването на улиците е започнало още снощи и продължава и днес.

Пострадала е сградата и на Историческия музей в Дулово, съобщиха от културната институция. Счупени са част от прозорците, но няма пострадали артефакти.