Българо-румънско търговско изложение започна днес в Силистра

Над 40 фирми от България и Румъния участват в откритото днес в Силистра българо-румънско търговско изложение „Експо Евро Дунав“.

Над 40 фирми от България и Румъния участват в откритото днес в Силистра българо-румънско търговско изложение „Експо Евро Дунав“… Негов традиционен организатор е българо-швейцарското дружество „Луи Айер“, в партньорство с Търговската индустриална и земеделска камара, чието седалище е в отсрещия румънски град Кълъраш.
„В тазгодишното изложение своята продукция представят фирми от областта на  хранителната промишленост, строителството, производството на облекла и текстил, машиностроенето, туризма“, обясниха организаторите на проявата. Според тях, търговското изложение е в рамките на проекта „Съвместно икономическо развитие на трансграничния регион Кълъраш-Силистра“. Част от инциативите, заложени в него, са тъкмо поредица от подобни изложения от двете страни на Дунав.
По традиция, всички фирми представят своята продукция или пък имат свои представители за договаряне във фоайето на силистренския театър, припомниха още организаторите. Те допълниха, че следващата подобна проява е през септември в румънския град Кълъраш.