Български пробив в MTV

Берлинското дуо „Спайз“ (ZPYZ) е най-новата европейска сензация, за което сериозен принос има и един българин. Фронтменът на „Спайз“ и проду

Берлинското дуо „Спайз“ (ZPYZ) е най-новата европейска сензация, за което сериозен принос има и един българин. Фронтменът на „Спайз“ и продуцент на групата се казва Иван Георгиев и е от София. Той е на 32 и повече от осем години усилено се подготвя за този сериозен пробив. След няколко взривяващи концерта в Германия и изключителни отзиви в медиите за представянето на дуото, гигантът „Уорнър“ им предлага договор за издаване на албум. Проектът вече е факт и излиза на пазара в началото на септември.
Междувременно едно от най-големите величия във видео индустрията – Уве Флейд – режисьор на три клипа на „Депеш Мод“, Benzin на „Рамщайн“ и последният клип на „A-Ха“, приема поканата и застава зад реализацията на пилотното видео от албума на „Спайз“ – Walking Alone. Видеото на песента, чиято премиера по MTV мече се състоя, можете да видите ексклузивно във Vbox7.com. В момента момчетата са на кориците на много списания, а отзивите на музикалните критици са повече от положителни.
Преди ден „Спайз“ представиха и следващият си сингъл Race Car на събитие на Формула 1 в Берлин. През октомври дуото тръгва на европейско турне Най-вероятно „Спайз“ ще посетят и България няколко седмици преди това. Иван смята да се върне в София за 3-4 месеца през зимата, за да работи върху следващите проекти на групата.
Текст и снимка – VESTI.bg