Валяк с пиян водач помля автомобил по трасето на водния цикъл

Ulici haosВчера сутринта валяк, работещ по трасето на водния цикъл в Силистра ударил паркиран лек автомобил, съобщи пресцентърът на полицията. При произшествието няма пострадали, но са нанесени материални щети на колата, собственост на една от охранителните фирми в града.

Около 7,50 ч. управлявайки тежката строителна машина по ул. „Симеон Велики”, 58-годишният П.К. блъснал паркиран в края на платното лек автомобил „Фолксваген”. Пробата с дрегер отчела 1,57 промила алкохолно съдържание в издишания от П.К. въздух. Той дал кръвна проба за химичен анализ. Съставен му е акт за установено административно нарушение.

Вчера силистренци коментираха, че е било само въпрос на време да се стигне до подобен инцидент и е шанс, че не е пострадал човек. Все пак, един работник загина през ноември, затиснат от струпалата се отгоре му земна маса в изкоп. След стартирането на 72-милионния проект целия град бе разкопан, настъпи хаос в движението, а няколко автомобила „паркираха” в дълбоките ями. Първоначално се поставяха предупредителни и обезопасителни знаци, но те вече не се забелязват, особено по трасетата с довършителни дейности. Дали една улица е отворена за движение, също няма информация и автомобилите се разминават на сантиметри със строителните машини.Kolceta

Други водачи „предвидливо” заемат тротоарите и принуждават пешеходците да крачат по прашните улици под опасността да попаднат под гумите на огромните самосвали. Нанесени щети вече има и по бетонните ограждения, препятстващи безконтролното паркиране по тротоарите. Според проекта всички повреди трябва да се възстановят от фирмата-изпълнител след приключването му. Според най-оптимистичните прогнози строителните дейности трябва да завършат до края на октомври, ако времето разреши. Сега Силистра се надява да завалят есенните дъждове, които да свалят облаците прах на земята.

След вчерашния инцидент силистренци неволно си спомниха случая с пияния и дрогиран британец в Слънчен бряг, който с мотокар наниза коли по пътя за Бургас.