Вандалите и абсурдите пак превзеха Дунавския парк

Vandali parkНито камерите, нито денонощната охрана могат да спрат неуловимите нарушители

Вандалските прояви в основно ремонтирания и променен Дунавски парк не могат да бъдат спрени от никого, убедиха се за пореден път посетителите на природния кът на Силистра.

Въпреки камерите, охраната и заплахите за санкции, вездесъщите рушители на скъпите придобивки продължават дейността си. Поредната им акция бе да захвърлят две от новите кошчета за смет в древните руини на Археологическия резерват в парка. Силистренци вече се питат докога ще продължава този безпредел и не е ли време да се вземат мерки и срещу тези, които трябва да опазват народната собственост.

Месеци наред всички с разбиране, че се прави добро, изтърпяха липсата на място за отдих и игра на децата. В Дунавския парк бяха инвестирани над 5 милиона лева, в това число и монтирана модерна видеотехника за превенция на подобни вандалщини. Бе назначена специална денонощна охрана на парка. Все още няма никаква информация какво е свършено, има ли заловени, глобени или поне „превантивно” предупредени злоумишленици.

Като за рубриката „Пълен абсурд” определиха силистренци част от т.нар. велоалея в Дунавския парк. Както се вижда и от снимката, двете успоредни жълти линии внимателно заобикалят два стари пъна от отрязани преди години дървета.

Гражданите зададоха логичния въпрос защо тази грозна гледка не бе премахната при милионния ремонт на парка допреди месец. Отговорът от Общината бе, че изгнилите пънове ще бъдат изкоренени в близкото бъдеще или може би ще станат импровизирани „саксии” за красиви цветя през пролетта, каквато практика имаше доскоро в целия град.