Велосипедист намери смъртта си на пътя между Окорш и Вокил

sinia_lampa42-годишен велосипедист, жител на с.Окорш, е загинал при пътнотранспортно произшествие, станало миналата нощ около 2,30 ч. по пътя между селата Окорш и Вокил. Той бил ударен от лек автомобил „Ситроен”, шофиран от 29-годишния А.Б. Изясняват се причините за произшествието, образувано е досъдебно производство.

След поредния трагичен инцидент 11 станаха жертвите на пътя от началото на годината в Силистренско. 10 загинаха на място, а един човек почина в болницата от нараняванията си. Тежко ранените са над 15, а отървалите се със счупвания и леки контузии са над 30. През 2014 г. в Крайдунавска Добруджа са станали общо 392 пътнотранспортни произшествия. Тя се оказа една от най-черните от началото на века с 18 загинали и 133 ранени граждани.

Полицейската хроника за почивните дни продължава с още „автомобилни” теми. Двама водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол, са установени от контролните органи на 3 октомври. 23-годишният А.Ф. бил засечен да управлява лек автомобил „Фолксваген” в село Колобър с 1,37 промила алкохолно съдържание, а 42-годишният С.А. шофирал лек автомобил „Мерцедес” в Дулово с 1,93 промила алкохол в издишания въздух. Срещу двамата водачи са започнати бързи производство.

Бързо производство е започнато и срещу 38-годишния Е.И. На 2 октомври около 21,00 ч. в село Межден той бил засечен да управлява лек автомобил „Ситроен” без книжка, като допълнителна проверка показала, че се намира в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние. Пак по бързата процедура ще постъпят и срещу „колега” на межденеца, който бил задържан за същото прегрешение, но с мерцедес и в село Калипетрово.

Село Вокил се повтаря още два пъти в криминалната сводка на силистренската полиция. В дуловското село в събота неизвестен вандал счупил предното панорамно стъкло на лек автомобил „Фолксваген Туарег”, паркиран пред дома на собственика. Същия ден някой задигнал 2 футболни мрежи и 6 футболни топки от сградата на стадиона в селото. По двата „вокилски” случая са образувани досъдебни производства.

В неделя вечерта огнеборци проникнали през отворен прозорец на четвъртия етаж на жилищен блок в Силистра, за да отключат апартамент. Те се отзовали на сигнал, получен в 21,30 ч. Оказало се, че 10-годишно дете, което било само в апартамента, е заспало и не чува входния звънец.