Ветераните плувци доказаха, че все още имат думата в сините коридори

Penco (1)С общо 7 медала – 1 златен, 2 сребърни и 4 бронзови, се завърна отборът на силистренските плувци ветерани от Първия международен турнир по плуване „Мастърс”, проведен в Бургас. В сините коридори се пуснаха 180 състезатели на възраст до 87 години от 16 отбора от България и Гърция.

Тимът на Плувен клуб „Доростол” участва с 11 плувци, сред които най-опитният бе 69-годишният Пенчо Великов, познат на всички силистренци дългогодишен треньор по плуване. Именно той спечели и най-многото отличия в отбора – 1 златен медал на 100 м съчетано плуване и 3 бронзови – в 50-метровите дисциплини на свободен стил, бруст и бътерфлай.

Стрелецът с лък Мирослав Миткин показа, че владее и водните спортове и се окичи със среброто на 50 м кроул и бронз на същата дистанция в бътерфлая. Съотборничката им Иванка Скорчелиева спечели сребърен медал на 100 м съчетано плуване. Достойно се представиха и Красимира Димитрова, Стоян Георгиев, Панчо Георгиев, Вилиян Иванов, Валентин Мирчовски, Пламен Димитров, Валери Марков и Нивелин Нанчев.

В общото отборно класиране силистренци заеха осмото място сред 16 тима.

Pluvane veterani