Възпитаниците на „Шото Витяз” спечелиха 12 медала в Червен бряг

Karate CervenС пълна кошница с медали – 2 златни, 7 сребърни и 3 бронзови, се завърна отборът на Карате клуб „Шото Витяз” от участието си в Шестия национален турнир по карате за Купата на община Червен бряг, съобщиха от клуба. Спортният форум се състоя на 13 март с участието на почти 100 състезатели от 10 карате клуба от страната. КК “Шото Витяз“ бе представен на турнира от 18 състезатели, 7 от които от „филиала” в Дулово.

Треньорите Валери Великов и Теодор Тодоров, ръководството на клуба, родителите и приятелите на смелите каратеки от сърце пожелават високи спортни успехи на всички състезатели от Дулово и Силистра. Благодарност от името на най-малките състезатели и техните родители в Дулово получават и състезателите Бедри Ридван и Светослав Славов за съдействието при подготовката им.

На каратеките от „Шото Витяз” предстои участие на Държавното първенство по карате за всички възрастови групи, което ще се проведе началото на месец април в град Албена. Магдалина Стоянова е балканска вицешампионка

**************************************************************************************

В същия ден – 13 март, възпитаничката на Карате клуб «Киокушин Силистра» Магдалина Стоянова стана вицешампионка в Балканското първенство по киокушин карате, проведено във Варна. Талантливата млада надежда спечели сребърния медал в кат. 45 кг при момичетата 12-13 години.

В състезанието взеха участие 150 състезатели от България, Румъния, Сърбия, Черна гора, Турция и Молдова.