Възрожденски картини красят СУ „Никола Вапцаров“

Членовете на „Млади възрожденци“ в училището са сред първите в инициативите на комитет „Васил Левски“

Ценен подарък направи председателят на Общинския комитет „Васил Левски“ Цветана Цанова на СУ „Никола Вапцаров“ в Силистра. Повод бе 80-годишният юбилей от основаването на учебното заведение и активната 10-годишна дейност на училищния клуб „Млади възрожденци“.

Две картини – репродукции на „Автопортрет“ на Захари Зограф и „Портрет на баща ми“ /Димитър Зограф/на Станислав Доспевски ще красят училищните коридори.

Много са проявите и инициативите на няколко поколения ученици, преминали през клуба „Млади възрожденци“, ръководени последователно от учителите Мара Костова и Лиляна Николова. Сред дейностите са отбелязването на събития и годишнини в града, срещи с университетски преподаватели. Клубът беше номиниран сред клубовете в страната да бъде почетен караул на Паметника на Васил Левски в София, получи национална награда за създаване на етнографски кът в училище и висока оценка за участията си в националните конкурси на Общобългарския комитет „Васил Левски“.

Тази година клубът бе сред първите в Националния ученически конкурс „150 години Българска национална революция“, организиран от Общобългарския комитет „Васил Левски“. Първа награда за изпълнението на песента „Хубава си, моя горо“ получи Яна-Мария Гагова. В категорията „Есе” втора награда спечели Яница Костадинова.