В Община Главиница ще бъдат асфалтирани седем улици в пет населени места

Община Главиница подписа договор с Държавен фонд (ДФ) „Земеделие“ за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на стойност 2 млн. лева за реконструкция и рехабилитация на седем улици в пет населени места. Това съобщи за БТА кметът на общината Неждет Джевдет.

До края на седмицата ще бъде обявена процедура за избор на изпълнител на ремонтните дейности. Очаква се те да започнат към края на октомври. 

За предстоящия прием на проекти по Мярка 7.2. на ДФ „Земеделие“, който се очаква да започне в края на месец септември 2023 г., Община Главиница има готовност да представи проектни предложения, които включват ремонт на още четири пътни отсечки.

Както БТА писа наскоро жителите на община Главиница инициираха подписка с искане за ремонт на пътищата от републиканската мрежа, които минават през територията на общината. Искането на хората е да бъдат асфалтирани три участъка с обща дължина 2,8 километра. Подписката беше подкрепен от 630 жители на общината и беше внесена в деловодството на Агенция „Пътна инфраструктура“ и Министерството на регионално развитие и благоустройство.