В Силистра организират 12 клуба за деца през лятото

За втора поредна година община Силистра организира 12 летни клуба за деца. „Вече започнаха заниманията по плуване, тенис


За втора поредна година община Силистра организира 12 летни клуба за деца. „Вече започнаха заниманията по плуване, тенис на корт, пеене и изработка на картонени модели“, съобщи за Радио Шумен Мария Харизанова от местната администрация.
„Останалите клубове, които стартират от 1 юли, са гребане, стрелба, фотография, приложно изкуство, шахмат, футбол и един екслузивен клуб „Млад скаут“. Той ще се проведе в рамките на две седмици, през това време децата ще усвоят основни скаутски умения – ще ходят на походи, ще играят игри и ще опознаят района около града“, обясни Харизанова.
Тренировките по плуване се провеждат в обновения покрит градски басейн, а гребците ще се обучават в Дунавския клуб по ветроходство в Силистра. Над 120 деца са се записали досега в летните групи. Заниманията са безплатни и ще продължат до края на август. Графикът и програмата на групите са качени на сайта на общината.