В Силистра откриха ремонтираната с пари на Пентагона детска кухня

Обновената Детска кухня в Силистра беше официално открита. Това направиха подп. Джей Смит – началник отдел „Военно сътрудничество“ в посолството на САЩ у нас и кметът д-р Юлиян Найденов. Средствата, които са в размер на 120 000 щатски долара, са предоставени по Програмата за хуманитарна помощ о


Обновената Детска кухня в Силистра беше официално открита. Това направиха подп. Джей Смит – началник отдел „Военно сътрудничество“ в посолството на САЩ у нас и кметът д-р Юлиян Найденов. Средствата, които са в размер на 120 000 щатски долара, са предоставени по Програмата за хуманитарна помощ от Инженерното командване на военноморските сили на САЩ, осигурени чрез американското посолство в България.
Ремонтирани са всички помещения, които са с обща площ 300 квадратни метра. Подменени са подовите настилки, дограмата, осветителните тела, ремонтирани са климатичните и вентилационни системи, както и водопроводни инсталации. Кухнята подготвя около 1000 порции храна за над 300 деца дневно, съобщи Веска Иванова, ръководител детски ясли в общината. „Подобен мащабен ремонт в помещенията се извършва за първи път от 39 години насам, откакто са изградени“, уточни тя, цитирана от радио Шумен.
Освен храна, в детската кухня се предоставят съвети и консултации за правилното хранене на децата. „Храната, която се приготвя, е качествена. През ден става зареждането с хранителни продукти, за да е всичко прясно и свежо. Персоналът работи в много по-добри условия“, каза още Веска Иванова.
През последните пет години правителството на САЩ е инвестирало повече от три милиона щатски долара в проекти по Програмата за хуманитарна помощ в България. В рамките на тази програма американското правителство партнира с неправителствени организации и местни фирми за осъществяване на проектите.

12 thoughts on “В Силистра откриха ремонтираната с пари на Пентагона детска кухня

 1. Днес Ви ремонтираме кухнята, утре идваме с танкове /безплатен обяд няма/

  Палец нагоре 13 Палец надолу 8

  1. Ааа , ние си го знаем Руснаците ни освободиха от Хитлер на времето и после 45 години не си тръгнаха

   Палец нагоре 8 Палец надолу 4

   1. От нищо не са ни освобождавали тия от Руслямска държава. В исторически план те са си окупатори. Когато влизат в България, ние сме в състояние на война с тях… а войната е обявена от тях…
    РУСИЯ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ ВРАГ НА БЪЛГАРИЯ! Не стига че са враг а и си правят най-нагла реклама и пропаганда с онази грозотия в София, която трябва да се нарича паметник на червените (от кръв) руски окупатори. И преди да сте ме обвинили, че съм поклонник на щатите – еми не и тях не ги харесвам !!!

    Палец нагоре 9 Палец надолу 17

    1. Ти знаеш ли кой е Чингис хан. Хайде-де !..
     Нужно е да почетеш повечко за участието на България във Втората сватовна война. Тогава ще разбереш,че знанията ти по история са за слаб 2.
     Виж какъв завоевател.Не бил нито с Русия,нито със САЩ.
     Ти си само с болната си психика.
     Той ще коментира какво значи за нас САЩ и какво значи за нас Русия.Пак че ги има, неуко момченце…

     Палец нагоре 10 Палец надолу 7

    2. Ти си болен Русофил… Позор !

     Палец нагоре 3 Палец надолу 5

  2. Тези двете **************************** детската кухня?

   Палец нагоре 12 Палец надолу 3

   1. Да. Защо не се цаниш за метач там,в кухнята,че и ти да понабъбнеш малко.
    Зер, виж се… Каква си склера…

    Палец нагоре 1 Палец надолу 1

 2. От кражби в общината няма пари да се ремонтира детската кухня и сега искат да ни внушат, че трябва да изгаряме от щастие, че американците/германците/бинбинистанците дошли да я ремонтират?!?
  Срам и позор за ненаялия се Найденов и „екипа“ му на хранилка в общината!!! Децата са бъдещето на региона! Явно така смятате да осигурявате бъдещето на Силистра уважаеми господа – с подаяния … Но какво ли ви интересува вас общинарите – вашите деца отдавна са в други градове и в чужбина, а нашите не са ви приоритет!

  Палец нагоре 15 Палец надолу 2

 3. Бой се от Данайците и тогова когато ти поднасят дар! Древно мъдрост./повод за нея е дарения троянски кон/ Тези същите от пентагона,които бомбардираха и унищожиха десетки училища и детски градини в Югославия,тези които избиха и избиват хиляяди деца в Афганистан и Ирак,тези които избиха безчетен Брой децао в Либия,а сего техните слуги избиват деца в донбас,били ни ремонтирали детска кухня.И това ако не върхът на цинизма,уздраве му кажете!Теези убиййци нямат място на българнка територия.Срамното,е че българските власти демонстрират сругинаж пред тези варвари от задокеана! Срамота!

  Палец нагоре 1 Палец надолу 1

 4. Третополовите типове,веднага ревнаха против Русия !Те демонстрерат огромен сдефицит в знаията и общата си култура.Те явно са оперирани от родова памет! Твърде вероятно е да са и криминални престъпници ,които след 1990 година обявихаза репресирани от комунизма/но без да знаят,че комунизъм не е имало и никога не може да има/ не молко от тях станаха и известни“бизнесмени“.

  Палец нагоре 1 Палец надолу 1

  1. Русия е най-големия враг на България. Освободи ни не СССР а истинската Имперска Русия, за която бяхме само спирка по пътя на нейната цел. След това имаше „Временно руско управление“, което по своя смисъл е окупация на „освободената“ България.
   такааа… по-късно СССР сложиха край на Имперска Русия (Убиха дори децата наследници на трона… да убиеш дете е нещо много долно!).

   СССР по-късно обяви война на България (ИСТОРИЧЕСКИ ФАКТ !!!) и така навлезе на наша територия… НАГЛОСТ беше че казаха, че са ни освободили а всъщност как се нарича, човек който завзема властта в друга страна по време на война – !?!? … ДА ! НАРИЧА СЕ ОКУПАТОР !!! СССР ни окупираха, точно както направи по рано и Имперска Русия….
   Преди да кажете че не познавам историята, потърсете информация и вижте, че е точно така. Русия, която Вие уважавате толкова много е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ВРАГ НА БЪЛГАРИЯ….

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.