В СОУ „Георги С. Раковски” прославиха с изложба народните будители

Sitovo praznici (2)В СОУ „Георги С. Раковски” в село Ситово беше открита изложба по случай Деня на народните будители, който чествахме на 1 ноември. Показани са портрети на самия му патрон Раковски и на други видни наши възрожденци и националреволюционери, начело с Левски и Ботев.

Могат да се видят и завладяващи есенни пейзажи, натюрморти, изображения на цветя, фигурални композиции. Техни автори са малките художници от училището, възпитаници на преподавателя по изобразително изкуство Николай Тодоров. Те са използвали смесени техники, работейки под вещото му ръководство и давайки израз на любовта си към родината и нейното славно минало. Отразили са много добре и природните красоти по време на настоящата приказна есен в Златна Добруджа.

На Тодоров е и идеята за изложбата, която е тематична и се организира всяка година по това време, бидейки запланувана да продължи до началото на декември. После в училището ще бъде открита другата традиционна експозиция, тази, която е посветена на Коледа и Нова година, споделиха оттам.