В 69 учебни заведения в област Силистра започна новата учебна година

В област Силистра новата учебна година започна в 69 учебни заведения, съобщават от пресцентъра на Областната администрация.

По данни на местното Регионално управление на образованието близо 800 първокласници прекрачиха прага на класните стаи в областта. Те са разпределени в 29 училища и почти всички ще бъдат включени в групите за целодневна организация на учебния ден. Най-много са първокласниците в ОУ „Иван Вазов“, Силистра – 87 и в СУ „Никола Вапцаров“, Силистра – 76.

Учениците, за които тази година ще е последна, са около 650.

В област Силистра работят 41 училища, 24 детски градини, 4 центъра за подкрепа за личностно развитие. Няма училища и детски градини, за които да се налага настаняване и начало на учебната година в други сгради.

Новата учебна година в Силистренскo  започнa с едно училище по-малко, след като миналата година бе закрито училището в село Брадвари. Причината за това беше, че повече от 20 години в него се сформират маломерни и слети паралелки. Направеният анализ за последните десет години показа, че част децата отпадат от образователната система още в предучилищна възраст.