ГЕРБ откри предизборната си кампания днес с тържествен водосвет

С тържествен водосвет в силистренския катедрален храм „Св. св. първоапостоли Петър и Павел“, извършен от протоерей Георги Николов, днес официално стартира предизборната кампания на ПП ГЕРБ… С пожелания за успех в предизборната надпревара, здраве и късмет, в катедралния храм се събраха много симпатизанти и членове на ПП ГЕРБ, заедно с ръководството на политическата организация и кандидатите за народни представители. Църковният ритуал за началото на кампанията бе уважен и от председателя на Общинския съвет в Силистра Александър Сабанов.

„Да докажем, че България може, това ще е основното послание на ПП ГЕРБ към нашите избиратели и симпатизанти“, заяви мажоритарният кандидат и водач на силистренската листа Стефан Господинов. „Нека на 5 юли, когато България ще избере своя следващ национален парламент, в душите ни да е така светло, топло и приятно, какъвто е днешният топъл и светъл юнски ден в началото на кампанията и да се поздравим с изборна победа“, пожела Стефан Господинов.
Освен Стефан Господинов, който е мажоритарен кандидат и водач на листата, в нея са включени още уважаваният хирург д-р Владимр Янков, стоматоложката Мария Димитрова-Стойчева, Милен Филипов, Алтимир Адемов, Рашко Денев, Александър Сабанов и Денка Михайлова. „Всички наши кандидати са високо образовани, доказани специалисти и професионалисти в своята област и най-важното – хора, които обичат своя роден край и своята родина България, което е гаранция, че ще работят всеотдайно и с любов за тях“, подчерта още Стефан Господинов.

„Ниската избирателна активност от изборите за Европейски парламент е не само регионален, а и национален проблем. Ние сме си направили изводите, а така също и корекциите, и продължаваме напред“, заяви по-късно на официална пресконференция Стефан Господинов. На нея бяха представени всички кандидати за народни представители. Като основни проблеми пред региона Господинов посочи безработицата, ниските доходи, както и недоброто усвояване на средствата за трансграничните региони по линия на различните програми на Европейския съюз. „Разработил съм програма, касаеща специално Силестренска област и която ще изпълнявам като депутат“, обяви още Стефан Господинов. Самата програма ще бъде популяризирана пред обществеността до дни. В нея един от основните акценти е развитието на земеделието и селския туризъм, поради специфичността на региона.