Горски бракониер арестува полицията при акция в Ситовско

Кражба на дърва е разкрита при специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност на територията на община Ситово, съобщи пресцентърът на полицията.

Вчера около 17,00 ч., извършвайки проверка по сигнал за незаконна сеч, полицейски служители засекли джип „Мицубиши“ с чуждестранни регистрационни табели в полезащитен пояс в землището на село Искра. При вида на униформените водачът – мъж на 30 години от селото, избягал с автомобила и се укрил. Последвало издирване, при което мъжът бил установен, а в джипа му били намерени 1,5 куб. м незаконно добита дървесина.

Други 6,5 куб. м незаконни дърва били открити в имот, негова собственост, в селото. Незаконната дървесина е иззета, а по случая е образувано досъдебно производство.

В рамките на полицейската операция са проверени 25 моторни превозни средства, 32 души и 2 обекта за обществено настаняване. Съставени са 4 фиша за установени нарушения на Закона за движение по пътищата и 2 протокола за предупреждение от Закона за МВР.

Специализираната полицейска операция е проведена на 10 март за времето от 14,00 часа до 22,00 ч. в 13 населени места на територията на община Ситово под ръководството на Окръжната прокуратура в Силистра.