Детски картички зарадваха лекари и пациенти в дуловската болница

Почти 100 уникални коледни картички връчи дуловското Народно читалище „Бялата лястовица 2018“ в навечерието на християнския празник на заслужили личности от региона и на хора с нелека съдба. Детските творби са част от общо 400 коледни картички от 40 населени места в страната, участващи в Националния коледен конкурс, организиран от читалището.

Красивите символи на Рождеството Христово първи получиха 19 здравни работници – лекари, сестри, санитари, обслужващи COVID-сектора на дуловската болница, както и администрацията на здравното заведение. Красива надежда и топлина за празника получиха и 7 пациенти в отделението.

Картички бяха подарени и на 38 потребители от Центъра за настаняване на възрастни с психични заболявания от семеен тип и на 22-членния колектив на центъра. С детските коледни послания бяха зарадвани и 9 души от Дома за стари хора в Межден, усмивки на благодарност имаше и от 40 жители на Дома за възрастни в Алфатар.

Читалищните дейци изпратиха картички и поздравителни адреси и до 15 дарители, благодарение на които бе събрана сумата от 300 лева. Както писахме, с картичките от изложбата бе организиран базар под надслов „Творци помагат на творци“. Със събраните средства ще бъде подпомогнат Детския танцов състав „Малките пендари“.