Децата на Силистра се запознаха с работата на държавната власт

За поредна година силистренската областна администрация бе домакин на среща с представители на Летен клуб „Театър и приключения“ с ръководител Лилия Маркова, действащ през летните месеци под егидата на община Силистра. Двадесетина деца над 5 години от Силистра, София и Русе посетиха офиса на институцията. Те бяха посрещнати от зам.-областния управител Минчо Йорданов и от главния секретар Стилиян Стойчев.

От тях гостите научиха за правомощията на държавната власт на регионално ниво, както и за работата с общините от област Силистра. Минчо Йорданов и Стилиян Стойчев, както и участвали в срещата служители от различни дирекции на областната администрация се разписаха в специални тефтерчета за пожелания и автографи. Оказа се, че в рамките на клуба е обявен конкурс за най-много автографи, като за отличниците са предвидени награди – спомен от проявите през лятото на 2022 г.

Повечето от децата се представиха със своите таланти, най-често с рецитации на стихотворения от български класици, но прозвуча и прочутият монолог на Хамлет от Шекспир. На представителите на държавната власт бе разказано за дейността на клуба, който е вече 10 години в програмата на община Силистра. Тази година за неговата работа е отделен месец юли, но от Сдружение „Рицари на доброто“ осигуряват продължение и през месец август.

Следващата седмица Клубът гостува в Общинския съвет на Силистра, за да разберат членовете му повече за дейността на местния законодателен орган. По традиция пред ръководството му те представят и свои идеи, благодарение на които град Силистра и общината могат да придобият по-добър вид за радост, както на подрастващите, така и на гостите на града.

Зам.-областният управител Минчо Йорданов бе удостоен с честта да бъде приет в Сдружение „Рицари на доброто“ по повод негово дело, извършено полза на неформалната гражданска група в града. Вече над 600 са добротворците по линия на Сдружението, осъществили реален и резултатен жест в конкретна житейска ситуация.