Днес откриват пътуващата фотоизложба „Географията”

Rumen PeninПътуващата фотоизложба „Географията” пристигна в Силистра, където днес от 17,00 ч. ще бъде открита в Художествената галерия. Тя съдържа множество снимки, чийто автор е проф. Румен Пенин, направил ги по време на пътешествията си в над 100 държави от целия свят. Към тях е прибавил съответните пояснителни текстове, така че те стават още по-интересни за възприемане от страна на ценителите.

Организатор е столичното издателство „Булвест 2000”, а съорганизатори от наша страна са Общината, Общинският комитет „Васил Левски”, СОУ „Никола Вапцаров” и самата галерия. След няколко дни, на 24 март от 17,00 ч., в нейната Зала 13 ще бъде изнесена и лекция от проф. Пенин, който е преподавател по география в СУ „Св. Климент Охридски”. На другия ден от 9,00 ч. той ще посети и СОУ „Никола Вапцаров”, където ще изнесе лекция и пред неговите възпитаници.

Освен пътешественик и фотограф, ученият е създател и на множество учебници, като периодично урежда подобни интригуващи изложби. Настоящата ще престои в града ни до 17 април, споделиха от ХГ, призовавайки силистренци да я посетят и разгледат.