Доналд Тръмп е новият президент на САЩ!!!

0000321519-article2Доналд Тръмп ще е новият президент на САЩ, след като спечели необходимите за победата 270 електорални гласа. Нещо повече, той взима 276 електора.

До последно изборната надпревара зад Океана бе много оспорвана, но в крайна сметка кандидатът на Републиканската партия надви Хилари Клинтън.

Така нюйоркският бизнес магнат се превърна в 45-тия президент на САЩ, който ще управлява от Белия дом през следващите четири години.

Кой е новият президент?

Доналд Тръмп e американски бизнес магнат, президент и главен изпълнителен директор на „Тръмп Организейшън“.

Неговият екстравагантен лайфстайл и маниер са го утвърдили като знаменитост – статут, засилващ се от успеха на неговото риалити шоу „Стажантът“ (The Apprentice).

През септември 2010 г. Доналд Тръмп заявява, че „сериозно обмисля“ възможността да се кандидатира за президент на САЩ за 2012 г. На изборите през 2008 г. той поддържа кандидата на Републиканската партия Джон Маккейн, който губи от съперника си демократа Барак Обама.

На 16 юни 2015 г. Доналд Тръмп обявява, че се включва в борбата за поста президент на САЩ през 2016 г. След предварителни избори, Тръмп е избран за кандидат на републиканската партия. Негов основен съперник за президентския пост е изгубилата днес Хилъри Клинтън.

Доналд Тръмп е баща на пет деца, а сегашната му съпруга Мелания Кнаус е трета по ред.

През 1977 г. се жени за чехкинята Ивана Зелничкова. От този брак се раждат синовете му Доналд Младши (1977) и Ерик (1984), както и дъщеря му Иванка (1981). През 1992 г. се развежда.

През 1993 г. се жени за Марла Мейпълс, с която имат една дъщеря – Тифани (1993). През 1999 г. се развеждат.

През 2005 г. Доналд се жени за словенката Мелания Кнаус. Доналд и Мелания имат син на име Уилям Барън (2006).
dnes.bg

5 thoughts on “Доналд Тръмп е новият президент на САЩ!!!

 1. Следващата му по ред съпруга подозирам, че ще е рускиня. Жалко…защото можеше и българка да е, но с тия наши кандидат-президенти като Цецка, губим всякакви шансове да представим истинската красива, умна и стойностна българка на световната публика.

  Палец нагоре 5 Палец надолу 0

  1. Боже, пази България! Америка знае как да се пази, там Господ няма, а само долари.

   Палец нагоре 7 Палец надолу 1

 2. … Ще оформим едно хубаво хоро…. ще ви покажа правилното…. към Африка пътува Дядо Мраз…. а пред Париж седи мики Маус….
  😉
  … ние всички живеем в Америка….. Америка е чудесна…. Кока-Кола…. понякога война….
  http://youtu.be/Rr8ljRgcJNM

  Палец нагоре 0 Палец надолу 3

 3. ГЛЕДАТЕ ЛИ ШОУТО НА СЛАВИ-ПОДМЕНЕНИ ПРОТОКОЛИ ОТ ГЕЙБЕРАСТИТЕ.В ПОНЕДЕЛНИК ЩЕ ВИ ИЗГОНИМ С КАМЪНИ ОТ ОБЩИНАТА

  Палец нагоре 4 Палец надолу 0

Comments are closed.