"Доростол" започва новия шампионат срещу "Две могили"

Изтеглен бе жребия за предстоящия сезон 2009-2010 в с

Изтеглен бе жребия за предстоящия сезон 2009-2010 в североизточната „В“ група… Силистренският „Доростол“ ще започне в аматьорската група с домакински мач срещу отбора на „Две могили“, като шампионатът стартира на 16 август от 18:00 ч.
Доста промени станаха факт в навечерието на новото първенство. Отборът на „Добруджа“ се отказва от участие поради обединяването с другия добрички отбор „Орловец“. Тимът на „Аристон“ също неочаквано напусна групата. В писмо до зоналния съвет на БФС във Варна ръководството на русенци съобщава за финансови и организационни трудности, поради които няма да започнат сезона. Точно преди година „Аристон“ (Русе) беше поканен за участие в професионалната източна „Б“ група, но тогава ръководстово предпочете да се откаже от тази възможност и да продължи да играе в трета девизия. Сега пък „Аристон“ излиза и от това първенство. Клубът обаче ще продължи да поддържа детско-юношеската школа. Мястото на 6-тия през изминалия сезон ще заеме „Кубрат 2007“ (Кубрат). Отборът спечели първенството в Разградска област, но не участва в квалификациите за попълване на групата. Въпреки това, последната инспекция е показала, че клубът от родния град на Лили Иванова е готов да се изкачи едно стъпало нагоре във футболната йерархия. „Кубрат“ започва първенството като домакин на регионалния съперник „Разград 2000“. Другите новаци в групата са „Ботев“ (Нови пазар) и „Тополите“ от едноименното варненско село.

Ето и пълната програма за първия кръг в североизточната „В“ група:

Рапид (Дивдядово)- Септември (Тервел)
Черноморец (Бяла)- Аксаково
Суворово- Спортист (Г. Тошево)
Шабла- Тополите
Скрита сила (Мъдрево)- Бенковски (Бяла)
Преслав- Черноломец (Попово)
Ендже (Царев брод)- Ботев (Н. пазар)
Доростол 2003- Две могили
Кубрат 2007- Разград 2000

Междувременно стана известно, че в „Доростол“ на проби са пристигнали още трима нови футболисти. Единият е юношата на ЦСКА Тихомир Ченешков, който има доста голове и за дублиращия отбор на армейците. Второто ново попълнение е юношата на „Дунав“ (Русе) Иво Монев, както и бившия играч на „Добруджа“ и „Аксаково“ – защитникът Момчил Петров.
В следващата си контрола „Доростол“ приема поредния отбор от източната „Б“ група, тима на „Волов“ (Шумен). Срещата ще се играе на 28.07 (вторник) от 18:00 ч. на стадион „Луи Айер“.
Владислав Великов