До 25 градуса жега и първия сняг ни предлага ноември тази година

Тази година през ноември се очаква средната месечна температура да бъде около нормата – между 5 и 8 градуса, прогнозират от Метеорологичната обсерватория в Силистра. Месечната сума на валежите ще бъде около и над нормата, като повече ще са валежите през втората половина от месеца – между 40 и 70 л/кв. м.

Най-ниските температури през месеца ще бъдат между минус 8 и минус 3 градуса, а най-високите – между 20 и 25 градуса, главно през първото десетдневие. Въпреки значителното застудяване в началото на месеца през първото десетдневие температурите ще бъдат по-високи от обичайните. Слаби валежи от дъжд ще има в началото и в края на периода.

През първата половина от второто десетдневие ще е все още сравнително топло и без валежи. През втората половина от периода температурите значително ще се понижат, ще има и валежи, на места значителни.

През третото десетдневие ще преобладава облачно и мъгливо време. Често ще има и валежи. В началото на периода ще настъпи относително повишение на температурите. Отново застудяване се очаква в края на месеца, когато дъждът ще преминава в сняг.

Според статистиката на силистренските метеоролози най-топъл ден през този месец е бил 14 ноември 1969 г. – + 27,7 градуса, а най-студен е бил на 27 ноември 1948 г. – минус 13 градуса.