Драмата за кметския пост в Главиница продължава с пълна сила

Glavinica (4)Областният управител на Силистра Стоян Бонев отмени заповед за назначаването на Сениха Неази за временно изпълняваща длъжността кмет на община Главиница до полагане на клетва от новоизбран кмет, съобщиха от областната администрация. Миналата седмица и Административният съд в Силистра се произнесе срещу временното назначаване на Сениха Неази на кметския пост.

Неази бе назначена от зам.-областния управител Младен Минчев в качеството му на временно изпълняващ длъжността на силистренски губернатор. В в началото на годината Общинската избирателна комисия в Главиница прекрати правомощията на избрания на местните избори кмет Насуф Насуф от ДПС. Причина бе влязла в сила присъда срещу него за извършено длъжностно престъпление през 2007 г., когато пак е заемал кметския пост. През май 2015 г. Окръжният съд в Силистра оправда Насуф, но Варненският апелативен го осъди на 2,5 години условно, и му забрани четири години да заема обществени постове. Присъдата бе потвърдена от Върховния касационен съд в началото на декември.

Според законовите изисквания трябва да бъдат проведени нови частични избори за кмет на община Главиница, като до полагането на клетва на новоизбрания кмет функциите се изпълняват от временно изпълняващ длъжността, избран от Общинския съвет в Главиница.

От Общинския съвет в Главиница съобщиха, че вече е насрочено заседание на 8 февруари за избор на временно изпълняващ длъжността кмет на общината.

4 thoughts on “Драмата за кметския пост в Главиница продължава с пълна сила

 1. Изберете някой независим докато сакарат партийките ненаядени…

  Палец нагоре 4 Палец надолу 0

  1. Този,за когото апелираш ,господине,може да бъде само Петков от Зафирово.Умен ,добронамерен, честен,трудолюбив,взискателен и справедлив мъж.Човек с управленски опит. Способен директор на едно от най-добрите училища в област Силистра. Човек, уважаван от общността,която ръководи.Човек,който добре познава проблемите на общината. Щом е за временно,той би се съгласил,според мен. Иначе,убеден съм,че,както се казва, за нищо не би напуснал,макар и за малко,работата си като директор. Училището има кой да го ръководи макар и временно.Това може да бъде съпругата му като едновремено продължи преподавателската си работа.
   Другият вариант е Нефие Раим-директорката на училището в Главиница.

   Палец нагоре 0 Палец надолу 1

   1. Бре, бре! Ти вече ги подреди – кой да управлява училището и кой общината, кой временно и кой е резервен вариант. Ами то било елементарно, бе! А?

    Палец нагоре 1 Палец надолу 0

 2. Сериозен гаф! За неправомерното назначение съответства подобаващо дисциплинарно наказание! И 10 дипломи да си купят някои хора, трябва да разберат, че държавна работа само с купени дипломи не се работи, трябва и акъл!

  Палец нагоре 1 Палец надолу 0

Comments are closed.