Дуловски възпитаници на „Шото-Витяз” направиха „медален” дебют

Shoto RuseДва златни и два сребърни медала спечелиха още при дебюта си на официален тепих най-малките дуловски възпитаници на Карате клуб „Шото-Витяз”. Те направиха големия си „удар” в проведеното в събота в Русе Девето държавно отворено първенство по джу-джицу за деца, юноши и девойки.

Участие в турнира взеха 120 състезатели от клубове от България, Сърбия и Македония. Състезателите на „Шото-Витяз“ макар и най-малки по възраст достойно представиха родния си град Дулово. В категория до 10 години Онур Бингюнер и Ален Кьосев спечелиха 2 златни медала, а с 2 сребърни се окичиха Ричард Станчев и Селин Тепикова в категория над 10 години.

Събитието бе открито от главния инструктор в Академията на МВР и вицепрезидент на федерацията шиихан Тони Петров, който е сред пионерите в джу-джицу – едно от най-древните бойни изкуства в света, известно повече от 2500 години.

Ръководството на клуба и щастливите родители на медалистите изказват благодарността си на треньора Валери Великов и на семпай Бедри Бедри за професионализма в обучението на младите спортисти от град Дулово.