Дуловски ученик е в Топ 5 на младите информатици в страната

Светлозар Драгнев от СУ „Васил Левски“ в Дулово е сред четиримата най-добри в страната младежи, специалисти по информационни технологии. Деветокласникът се класира четвърти на Националната олимпиада, която се проведе на 14 май в Силистра. Домакин на събитието беше Професионалната гимназия по механотехника „Владимир Комаров“.

Младият дизайнер от Дулово се представи отлично на финалния кръг, до който достигнаха 15 състезатели. Талантливият програмист разработи темата „Графичен дизайн – моята страст“, която му спечели участие във финала измежду 39 номинирани проекта от цялата страна. Преподавателят, който подготвя Светлозар по информационни технологии е Ивелина Крумова.

На заключителния етап претендентите за призови места трябваше да решават тест и да защитят проекта си онлайн пред национална комисия. Светлозар се включи в категория „Мултимедийни приложения“ и постигна 84 точки от 100 на теста и 70 точки на защитата. С обща оценка – отличен 5,50, той спечели четвъртата позиция на олимпиадата в силна конкуренция с ученици от профилирани гимназии и паралелки по софтуерни и хардуерни науки.

Проектът на Светлозар Драгнев е единственият представител на област Силистра, достигнал до финалния кръг. Както винаги, деветокласникът доказа, че може достойно да защити името на училището и да успява да следва мечтите си.