Дуловското читалище кани поетите в конкурса „Стефан Калев“

Настоятелството на Народно читалище „Никола Й. Вапцаров – 1895” в Дулово съобщава, че през 2018 г. за 10 юбилеен път ще бъде връчена Литературната награда „Стефан Калев”. Наградата ще бъде връчена на автор за най-добра издадена книга с поетични творби за периода септември 2016 – септември 2018 г.

Поетите, издали такава книга в посочения период и желаещи да участват в конкурса трябва да заявят своето участие и да изпратят на адреса на читалището 3 /три/ броя от книгата, с която ще участват. Книгите трябва да бъдат изпратени най-късно до 15 октомври 2018 г. на адрес: НЧ „Н. Й. Вапцаров – 1895”, ул. „Васил Левски” № 19, 7650 Дулово, за Литературната награда „Стефан Калев”.

През 2016 г., когато бе деветото издание на конкурса Голямата награда „Златно перо” бе спечелена от поетесата от Кубрат Селвер Алиева за стихосбирката „Очите на тъгата са зелени”.

Литературната награда е учредена от настоятелството на Народно читалище „Никола Вапцаров 1895“ в Дулово по идея на издателска къща „Славчо Николов и сие“ в Шумен. Средства за наградата се набират от дарения, от бюджета на читалището и постъпления от продажба на книги на живелия в Дулово поет Стефан Калев. Той си отива от този свят през 1998 г. на 48-годишна възраст.

2 thoughts on “Дуловското читалище кани поетите в конкурса „Стефан Калев“

  1. иииииииииии безапелационен победител е доктооооооооооооооор тооооооооооооодооооооооооооор стаааааааааааамааааааааааамаааааааааатоооооооооов тооооооооооодоооооооооооороооооооооооффффффффффффффф с КНИГАТА ЗА ТОДОР МУШАНОВ,ако някой го бие в това състезание ще си помисля,че състезанието е нагласено……..

    Палец нагоре 1 Палец надолу 1

    1. конкурса е поетичен, ако не си разбрал!

      Палец нагоре 1 Палец надолу 1

Comments are closed.