Евроцентрове у нас почват нова информационна кампания

Европейските информационни центрове, открити от евродепутатката Филиз Хюсменова от АЛДЕ, ДПС, започват нова информационна кампания в страната под мотото „Да доближим Европа до гражданите”, съобщиха днес техни регионални ръководители

Филиз Хюсменова
Филиз Хюсменова

Европейските информационни центрове, открити от евродепутатката Филиз Хюсменова от АЛДЕ, ДПС, започват нова информационна кампания в страната под мотото „Да доближим Европа до гражданите”, съобщиха днес техни регионални ръководители… Стартът е на 12.04.2009 г. във Велико Търново.
Кампанията следва функциите на европейските центрове да предоставят актуални и разбираеми сведения за Европейския съюз и структурите му, обясниха те.
В рамките на кампанията в населени места на регионите, където има такива офиси, ще бъдат представяни по две презентации. Едната ще обяснява ролята на основните институции на ЕС, процеса на съвместно вземане на решения и дейността на Европейския парламент, а другата ще представя дейността на евродепутатката Филиз Хюсменова. Самата тя лично ще приветства участниците чрез видеозапис от Европейския парламент. Предвидени са и печатни материали, които запознават българите с правата им като граждани на ЕС и с възможностите за финансиране на проекти с европейски средстава.
Целта на кампанията е да бъде предоставена достъпна информация в населените места извън областните центърове, където европейски новини пристигат по-рядко. Чрез „Да доближим Европа до гражданите” ще се дискутират ползите от членството ни в ЕС и работата на българските представители в Европарламента.