Експерти: Еърбъсът наистина се е разпаднал във въздуха

езултатите от аутопсията на жертви от катастрофиралия самолет на „Ер Франс“ при полет от Рио де Жанейро до Париж, сочат, че машината

Резултатите от аутопсията на жертви от катастрофиралия самолет на „Ер Франс“ при полет от Рио де Жанейро до Париж, сочат, че машината най-вероятно се е разпаднала във въздуха, предаде Асошиейтед прес, като се позова на експерти… За тази възможност говорят фрактури по краката, ръцета и бедрата на откритите тела, както и фактът, че отломки са открити в радиус от повече от 50 мили от мястото на падането на самолета. По телата обаче няма следи от изгаряния, съобщава „Дейли Телеграф“, което автоматически прави невероятна хипотезата за експлозия.Според Франк Чиако, съдебен медик, работил някога в американската Национална служба за безопасност на транспорта, ако самолетът се е разбил при допира с водната повърхност, човешките тела и отломките са щели да бъдат ситно раздробени.
Разследването на причините, довели до катастрофата на самолета, изпълнявал полет 447 от Рио де Жанейро до Париж и паднал в нощта на 31 май срещу 1 юни в Атлантическия океан, се доближава към края си. Това заяви Пол-Луи Арсланян, директорът на френското Бюро за разследвания и анализи (БРА), което води разследването на трагедията от френска страна, съобщават световните агенции. Арсланян съобщи, че досега са намерени над 400 парчета от летателния апарат. Някои от отломките са толкова големи, че е било нужно да се викат кранове, за да бъдат извадени от водата.
Все още не са намерени двете черни кутии. Техните сигнали могат да бъдат доловени от разстояние 2 километра. Кутиите ще могат да подават сигналите само още две седмици. В тяхното търсене участват два подводни робота на американските военноморски сили. Те са привързани към кабел с дължина 6000 метра. Издирването на черните кутии става в радиус от 80 километра. Една от хипотезите за катастрофата навежда на мисълта, че външните скоростни сензори на самолета са се обледенили и така са дестабилизирали контрола върху системите на машината. Досега са намерени общо 50 тела от катастрофиралата машина. С нея пътуваха общо 228 пътници и екипаж.
VESTI.bg