Енчо Енчев премести стрелките на живота на 70

Enco EncevПоетът и журналист Енчо Енчев неусетно навърши 70 години. Той е с богата творческа биография, родом е Търговищкия край, но живее в Силистра от 1969 г., в момента – в с. Поп Кралево, а често и в София.

Професионален журналист, публицист и писател. Член е на Съюза на българските журналисти от 1972 г. и на Съюза на българските писатели от 1987 г. Твори от 1962 година насам. Работил е във в. „Силистренска трибуна“, като последния му главен редактор, като окръжен кореспондент на БТА. Enco knigiСъздател е и ръководител на в. „Нова силистренска трибуна“, излизал до 1996 г. Създател и председател на Окръжния клуб на младата художествено-творческа интелигенция.

Автор на 8 книги с поезия, проза и художествена публицистика. Сред тях е уникалната поредица „Добруджанци се смеят“, „Любопитна Силистра“ в съавторство с колегата си Любен Антонов, както и няколко издания на „Силистренска енциклопедия“. Носител е на поредица литературни награди и награди на СБЖ. Кавалер на два ордена „Кирил и Методий” – втора и трета степен. Женен е, с две дъщери и няколко внуци, и в лицето на съпругата си Милка има достоен партньор в живота и в обществената си изява.

Честит юбилей, Енчо!

1 thought on “Енчо Енчев премести стрелките на живота на 70

  1. Да жив и здрав още толкова години.

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.