Жалба срещу заместник-кмет на Силистра за агитиране за ГЕРБ

Местната коалиция „Алтернативата на гражданите“ (ИТН, „Български възход“, „ВМРО-БНД“, ПКБ), представлявана от Георги Павлов Гайдаров, е подала днес жалба с вх.№ 108 срещу инж. Тихомир Борачев – Заместник-кмет „Устройство на територията“.

Според представителите на Местната коалиция „Алтернативата на гражданите,“ инж. Тихомир Борачев в качеството му на заместник-кмет на община Силистра е участвал заедно с кандидата за кмет на ПП ГЕРБ за община Силистра г-н Ивелин Статев и кандидатите за общински съветници от ПП ГЕРБ на среща в Силистра на ул. „Славянска“ провела се на 16.10.2023 г.

На срещата същият той е агитирал за ПП ГЕРБ, което е отразено на страницата на ГЕРБ-Силистра – https://www.facebook.com/silistra.gerb.

Според Местната коалиция „Алтернативата на гражданите“ това представлява грубо нарушение и нарушаване на Изборния кодекс, и те молят Общинската избирателна комисия – Силистра да вземе незабавни и най-строги мерки по този въпрос и да гарантира, че изборите се провеждат честно и справедливо.