Жители на Алфатар се разбунтуваха срещу лош път

Около стотина жители на гр. Алфатар, Силистренско, блокираха днес следобяд за 2 часа главния път от Силистра за Шумен, който минава през насел

Около стотина жители на гр. Алфатар, Силистренско, блокираха днес следобяд за 2 часа главния път от Силистра за Шумен, който минава през населеното място.
Те издигнаха плакати „Искаме европейски пътища“ и „Лошият път може да струва човешки живот“, настоявайки силистренското „Пътно управление“ да асфалтира улица „Олшанка“, която всъщност е самият главен път, тъй като от преминаващите тирове над 130 къщи са напукани от вибрациите. Другото тяхно искане бе съотвените органи да намалят разрешената скорост за МПС-тата до минимум, защото заради шума били подложени на непрекъснат тормоз. „Нашето условие е пътят да се асфалтира до 10 август, ако до тогава това не стане, ще организираме гражданско неподчинение“, заканиха се алфатарци. „Този участък не е ремонтиран от поне 5 години, той е от републиканската мрежа и държавата въобще не инвестирала и стотинка в него“, твърдят протестиращите.
Колона от чакащи около десетина тирове и автомобили се образува за по-малко от половин час от двете страни на протестиращите алфатарци. Шофьорите изчякаха чинно края на протеста, като повечето от тях подкрепиха искането им за асфалт и намаляване на скоростта.
Пътят е включен в програмата „Транзитни пътища-5“ и е предвиден за ремонт, заявиха от „Пътно управление“ в Силистра. Оттам обаче не уточниха кога точно ще започне рехабилитацията на шосето.

2 thoughts on “Жители на Алфатар се разбунтуваха срещу лош път

  1. кметът вие същият като силистренския нищо не прави стои и взима заплата затова ще си стоите с дупките

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  2. Най добре ще бъде този път да се затвори,да се отбие и построи нов път околовръстен извън Алфатар,ако това се направи ще е най добре като решение…Кмета да се вслуша в съвета ми и няма да сбърка,скороста на превозните средства няма да е намалена също така и произшествията ще се намалят.Действайте !!!

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.