Зад кулисите с Елтън Джон

Луксозен апартамент с три просторни помещения очаква Елтън Джон за к

Луксозен апартамент с три просторни помещения очаква Елтън Джон за концерта му в София на 13 юни, съобщиха организаторите от „София мюзик ентърпрайзис“ (СМЕ). На столичния стадион „Локомотив“ звездата ще разполага с лична гримьорна, стая за отдих и гардеробна. В помещенията, сравнявани с малък дворец, на разположение на госта ще има 42-инчов плазмен телевизор със сателитен достъп до спортни канали. Сър Елтън е измежду най-известните футболни запалянковци сред знаменитостите. Той е ангажиран с каузата на английския клуб „Уотфорд“ (Watford FC) още от 70-те, а в края на май т.г. изнесе за тях благотворителен концерт. Турнето му продължава и по време на мондиала 2010 в Южна Африка, а в програмата за неделя има три мача.
Подът на стаите за госта обаче няма да напомня футболно игрище, а трябва да бъде покрит с червен килим. Интериора ще украсяват четири 2-метрови палми и огромна квадратна ваза със свежи цветя и бели декоративни камъчета на дъното. В букета обаче не трябва да присъстват каквито и да е лилии, карамфили, хризантеми или маргаритки. Вазите в личната гримьорна на Елтън Джон ще са общо седем, всяка с по седем рози: две бели и пет червени, с еднаква дължина на дръжките и без листа. Изрично упоменато е стаите да са снабдени с подходящ брой кокетни настолни лампи с воали и енергоспестяващи крушки, за да се избегне флоуресцентно осветление на тавана. Помещението за отдих ще е обзаведено с дизайнерска колеция бели мебели, които по изрично указание няма да са с кожено покритие. Като най-специалната вещ в будоарите на сър Елтън се сочи бяло кресло с кашмирени нишки във викториански стил, купено от него миналата година. То пътува с него до всички дестинации от световното му турне – както първата звезда от тазгодишния фестивал „Арена музика“ Боб Дилън носи със себе си статуетката „Оскар“, която спечели през 2001 г.
Сцената за гастрола му тук на 13 юни започва да се строи четири дни предварително, уточняват още от СМЕ. Звездата подготвя нов албум за средата на октомври, но в настоящото му турне Rocket Man: The greatest hits live звучат неговите най-големи хитове. Числеността на екипа е 150 души, а спектакълът пътува с 30 тира и 20 автобуса, от които четири са за музикантите.Сър Елтън пристига в София и със своята колекция очила – с над 300 броя скъпоценни рамки, подредени в бронирано сребърно куфарче. В общо 20 куфара се побира сценичният гардероб на певеца, известен с ексцентричните си костюми. В миналото неговите фенове са го виждали да пее дори облечен като патока Доналд – концерт пред 400 хил. души в нюйоркския Сентрал парк през 1980 г., когато музикантът е 33-годишен, вече на върха на славата и изпълнява прекрасната си любовна балада Your Song.
Текст и снимка – VESTI.bg