Въпреки ширещата се безработица, в ТПКИ „Добруджанка” има незаети 30 работни места

Предизборна среща с работещите в ТПКИ “Добруджанка” проведе кандидатът за кмет на община Силистра д-р Юлиян Найденов. Заедно с кандидатите за общински съветници Мариана Николова, Валентин Перчемлиев, Николай Николов и Юлиян Йорданов, кандидатът на ГЕРБ се запозна с проблемите на работещите в предприятието, както и с нередностите в ежедневието на град Силистра..
Оказа се, че на фона н

Предизборна среща с работещите в ТПКИ “Добруджанка” проведе кандидатът за кмет на община Силистра д-р Юлиян Найденов.  Заедно с кандидатите за общински съветници Мариана Николова, Валентин Перчемлиев, Николай Николов и Юлиян Йорданов, кандидатът на ГЕРБ се запозна с проблемите на работещите в предприятието, както и с нередностите в ежедневието на град Силистра..
Оказа се, че на фона на ширещата се безработица в община Силистра, предприятието изпитва недостиг на 30 шивачки. В същото време обаче ТПКИ “Добруджанка” работи на ишлеме за Италия и Германия и не се оплаква от липса на работа и подобаващо заплащане. Блозо  200  души работят в него и изкарват своята прехрана. Според  директора на фирмата  Цветанка Христова, в местното средно-специализирано образование не се залага на нуждата от подготвени кадри за професии, от които се нуждае местното производство. Факт е, че липсват подготвени шивачки, от които кооперацията се нуждае.
Доктор Найденов запозна присъстващите със своята предизборна програма и с основните моменти на които, ще наблегне при избирането му за кмет. Кандидатите за общиннки съветници декларираха, че ще работят за интересите на всички силистренци.
Присъствалите на срещата работници и служители поставиха своите проблеми и като граждани на Силистра – много бездомни кучета, мръсен град и неподдържана чистота, както и ниски доходи на населението.