Злато и сребро донесоха от Москва каратеките от клуб "Шото"

С колекция от 3 златни и 3 сребърни медала се завърна от Москва предс

С колекция от 3 златни и 3 сребърни медала се завърна от Москва представителният тим на силистренския карате клуб „Шото”… Край руската столица момчетата на сенсей Валери Великов участваха в 8-я международен лагер-сбор, организиран от Центъра за национална слава и асоциация „Витязи”. В продължение на 14 дни състезателите са преминали през динамична физическа подготовка, заедно с техни връстници от 7 руски клуба, каратисти от Южна Осетия, Сърбия и Черна гора.
По традиция лагерът завършва със състезание, което е организирано в няколко предварителни кръга. Най-добрите играят на финал.
Великов изрази голямо задоволство от представянето на силистренци в схватките по системата „пълен контакт”.  Безапелационна победа срещу четирима свои съперници – младежи и мъже – е постигнал най-опитният състезател на КК „Шото” Христо Христов и заслужено се е окичил със златен медал. Злато са завоювали също 13-годишният Светослав Славов и 14-годишният Стелиян Тодоров. Със сребро се завърнаха Митко Димитров, Драгомир Драганов и Георги Димитров.
Почетен гост на осмото издание на международния лагер-сбор и лично на неговия главен организатор Валерий Латинин бе заместник-кметът на община Кайнарджа и виден русофил Дафинка Станева. Благодарение на нея младите силистренци са представили уникална национална програма във вечерта на народите, разказа тя. Момчетата са пели и рецитирали стихове и песни на Добри Чинтолов и Христо Ботев. Вечерта е завършила с общо право българско хоро. „Занесохме духа на България, а приехме широтата на Русия”, емоционално сподели Станева.
Община Силистра подпомогна финансово участието на представителния отбор на КК „Шото” с одобрението на общинския съвет. Седем хиляди лева бяха отпуснати за транспортните им разходи, припомниха от кметската администрация.