Злато и сребро за каратеките от Силистра

Един златен и седем бронзови медала завоюваха каратеките от КК ”ШОТО” по време на 6-я национален турнир по карате от веригата „Млади приятели на полицията”, похвалиха се днес от ръководството на спортния клуб.

Един златен и седем бронзови медала завоюваха каратеките от КК ”ШОТО” по време на 6-я национален турнир по карате от веригата „Млади приятели на полицията”, похвалиха се днес от ръководството на спортния клуб… „За участие в гр. Кнежа, който бе домакин на спортната проява, се явиха 11 клуба и над 160 състезатели“, допълни треньорът на силистренските каратеки сенсей Валери Великов.
„Шампион за силистренския отбор стана Стилиян Енчев Тодоров“, съобщи Великов. Според него, той е взел златото в категория до 50 кг. в категорията „кумите“, след много оспорвани и тежки битки  С бронзови медали в Силистра са се завърнали  Георги Георгиев, състезател от първа група  на „маке вара” и „кумите”. В дисциплината „кумите” бронзовите медали получили още Светослав Славов в категория до 50 кг., Константин Христов в категория над 50 кг., Митко Митев в категория до 60кг., Димитър Димитров – над 60 кг. и Диана Великова – в категория над 58 кг. Заради тежка контузия от полуфинала е отпаднал Трифон Терзиев.
Според сенсей Валери Великов, отлично са се представили и останалите състезатели, защитавали карате клуб „Шото” и Силистра на националния турнир – Валери Светлинов, Владимир Върбанов, Станислав Стефанов, Мирослав Панев, Драгомир Драганов. „Президентът на клуба Светослав Славов и всички състезатели благодарят на община Силистра, транспортна фирма „Хари-3” и  ”Меха пластик” за съдействието децата да участват в състезанието“, подчерта още Валери Великов. Той припомни, че на 4 и 5 април шестима каратеки от „Шото” заминават на национално първенство, организирано от Българската федерация по карате и карате клуб  „Камае”, което ще се проведе в град Пирдоп.