Икономическата гимназия проведе Дни на патрона си Атанас Буров

Dni BurovПрофесионалната гимназия по стопанско управление, администрация и услуги /ПГСУАУ/ „Атанас Буров” в Силистра проведе традиционните Дни на патрона си Атанас Буров. Както винаги, и сега мото им беше превърналият се в крилата фраза негов призив „Учете, творете, обичайте България!”. Те започнаха с няколко предшестващи прояви, състояли се тези дни в сградата й, включително турнир по тенис на маса и викторина с въпроси от историята.

Кулминация бе изнесеният в салона на Общината празничен спектакъл с участието на талантливи възпитаници на гимназията. При препълнен салон те рецитираха, свириха, пяха, танцуваха, обирайки овациите на многото зрители, дошли да ги видят. Присъства и целият колектив, начело с директора Дочка Милушева, отправила пожелания към всички за нови професионални успехи.

Областният управител Стоян Бонев, кметът д-р Юлиян Найденов и председателят на Общинския съвет д-р Мария Димитрова също отправиха поздравите си към ръководството и учениците на една от най-големите професионални гимназии в региона, в която в 20 паралелки се учат 482 ученици от цялата област.

Отбелязана бе и 5-годишнината от създаването на Театралното студио „Питър Пан” към ПГСУАУ, ръководено от актьора и режисьор Христо Христов. Това стана чрез различни етюди, представени на сцената от членовете му, чиято прекрасна игра също бе бурно аплодирана от публиката. Във фоайето на залата бе подредена и фотодокументална изложба за дейността му и за високите отличия, които печели на различни престижни фестивали и конкурси. Обособен бе и специален кът за реализираните от него постановки, а именно „Час на класа” от Лора Лазар, „Характери” от Камен Донев, „Глупаци” от Нийл Саймън и т.н.

Атанас Буров /1875-1954/ е виден наш политик, държавник, икономист, финансист, банкер и патриот, отдал целия си живот за просперитета на България. Рождената му дата е 30 януари, затова Дните в негова чест се организират винаги в края на настоящия месец, припомниха от гимназията.

4 thoughts on “Икономическата гимназия проведе Дни на патрона си Атанас Буров

 1. Браво деца.
  Радвам се.
  Бъдете здрави и ученолюбиви.

  Дочке, а защо не си поканила и хората от Инспектората по образованието. Зщо си ги пропуснала. Шегувам се ,защото зная,че ти не пропускаш поводите, които може да ти носят девиденти, защото си добре възпитано,дипломатично и умно момиче и защото носиш в себе си заквасата на едно злато време..
  Ти ли не ги покани, или те не те уважиха.Зная,че някои от тях не те долюбват.Завиждат ти.
  Или пък вече чувстваш откъде духа вятърът и отправяш кораба към друг пристан. Запомни още въднъж от мен,че с преминаването на професионалните училища към общината се поставя началото на тяхното обезличаване,към тяхната гибел.
  И така де,защо не е писано,че и от Великия Инпекторат сте получили поздравление.

  Накрая поздрав и на учителското тяло послучай празника. Най вече на учителите по история,география и литература.
  Здраве!..

  Палец нагоре 1 Палец надолу 1

 2. Въздух под налягане е това училище,там се записват децата за да не учат.

  Палец нагоре 1 Палец надолу 0

Comments are closed.