Инициативен комитет издига бизнесменът Александър Сабанов за кмет на Община Силистра

Бизнесменът Александър Сабанов ще е кандидат за кмет на Община Силистра, издигнат от инициативен комитет. Това обяви той днес на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в крайдунавския град.

Сабанов определи себе си като подготвен за отговорния пост, тъй като познава добре работата на общинската администрация, както и тази на държавните институции. Той заяви, че ще търси подкрепа от всички парламентарно представени партии с изключение на ГЕРБ, тъй като те управляват общината от 12 години. „За този дълъг период от време не е направено нищо, което да промени облика на нашата община. Политическата партия, която беше на власт не успя да привлече нито един лев чужди инвестиции и не успя да осигури едно работно място извън администрацията. Срамно е в областен град като Силистра най-големият работодател да е общината“, каза Сабанов.

Той заяви още, че е нужно да се работи по-добре и по останалите наболели проблеми като чистотата, състоянието на инфраструктурата, борбата с комарите.

Сабанов заяви още, че ще води толерантна кампания, но очаква „удари под кръста“ от опонентите си.

Александър Сабанов е на 47 години, кандидатира се за кмет на Община Силистра за трети път. През 2011 и 2015 г. достигна до балотаж, но загуби от настоящият кмет д-р Юлиян Найденов. Бил е общински съветник, председател на Общинския съвет в Силистра и депутат в 44-то Народно събрание на Република България.