Искра помага на недоносени бебета, Тутракан на сираци

Поредна своя благотворителна кампания осъществи читалище „Бачо Киро – 1943” в ситовското село Искра. Инициативата този път е насочена към недоносените бебета, които се нуждаят от по-специални грижи. Закупени са 2 кислородни палатки, бебешки одеяла и чаршафи, както и подложки за повиване. Дарението е на стойност 500 лева, като средствата са събрани от читалищни дейности и лични средства.

В благородната кауза се включва и Емре Серхат, ученик от Природоматематическата гимназия в Силистра, който е дарил за каузата печалбата от първата си стихосбирка „Година и половина”. Организаторите от читалището благодарят и на семейство Гюлтен и Динчер Сабри, които също са се включили в акцията.

Благотворителна проява ще се проведе и в Тутракан. Тече подготовка за предстоящия концерт в читалище „Никола Вапцаров“. Благотворителната инициатива ще е на 15 октомври от 18,00 ч. Става дума за благотворителен концерт „Различни, но заедно“, една проява на читалището и на Центъра за настаняване от семеен тип на деца без увреждания „Мечта“ в града. Набраните средства от билетите и базара ще са в полза на Центъра. Вход 3 лв.