И тази година Дунавският сал ще акостира край Силистра

Добилият популярност през миналото лято Дунавски сал за пътешествие и атракции ще акостира и тази година в Силистра. Той ще


Добилият популярност през миналото лято Дунавски сал за пътешествие и атракции ще акостира и тази година в Силистра. Той ще започне своето речно пътешествие на 21-ви юни от сръбския град Неготин. Организатор на цялата идея за Дунавския сал е Юрген Айзеле, а съорганизатор и негов преводач – Иван Панкев.
„Много хора от Западна Европа говорят колко важен е Дунав, говорят за Дунавската стратегия, но всъщност само се дискутира, а нищо реално не се случва. Много са проблемите, свързани с река Дунав- лошия воден път, пясък и други отлагания се натрупват от Западна Европа в долното течение. Те трябва да се изкопават със специални багери, но за тази процедура България се нуждае от 1 до 2 години, само за да получи разрешение. Тази година Дунавският сал ще пътува от сръбския град Неготин до румънския Тулча, около 850 км. Трябва да се събуди у хората идеята за неизползвания потенциал на Дунав като туристически регион“, коментира Юрген Айзеле.
„Дунавският сал са 40 дървени трупи от гората, всеки може да го направи. Но идеята е нещо повече. Младите хора в нашия екип са много, те имат желание да променят света. Проблемът е, че те познават обстановката само в собствения си град. Дунавският сал има за цел да събере хората отвъд границите. При това те ще могат да се информират за перспективите на икономическите региони и активностите на неправителствения сектор“, съобщава още инициаторът на идеята за Дунавския сал.

1 thought on “И тази година Дунавският сал ще акостира край Силистра

  1. Екология и пак екология,иначе загиваме като човешки род.

    Палец нагоре 1 Палец надолу 0

Comments are closed.