Как се раждат мъдростите?…

Навремето, край едно село, се появил силно сексуален змей. Ама змей като

Димитър Кочланов
Димитър Кочланов

Навремето, край едно село, се появил силно сексуален змей. Ама змей като ви казвам, значиии, надарен отгоре до долу! А бе, направо, ЗМЕЙ-ГОРЯНИН отвсякъде! И както си му е редът, започнал той да тормози селяните, като ги обложил с данък. Всеки месец да му дават по една мома! Ама не за ядене, ами заа…еее, сещате се, де! За таковане,..за секс, демек! И се започнало! Отнасял си, значи, змея момата в гората и след месец, съвсем коректно си я връщал в селото. Ама вече, НЕ мома!
Видели се в чудо селяците! „Бре! Мамка му и змей! Ми, че то, както е тръгнало, в региона няма да остане кьорава девственица! Що да се стори?“ И докато се чудели как да постъпят, дошло време и най-личната, и най-богатата мома да си отслужи змейовата повинност! Тогава един юнак, дето много я харесвал, скочил и обявил, че отива в гората, да отреже всичките похотливи глави змейови! И моментално започнал да си точи големия юнашки ятаган! Да, ама не! Щото се оказало, че има и други юнаци-мераклии да притежават богатската щерка. Интересно, защо преди това не са скачали за другите по-бедни моми, но това е друга тема!..
Та, започнали, значи, едни кавги, едни люти препирни се заформили, кой да спаси селото – респективно богатата мома, та се наложило чак старейшините да се намесят! Седнали мъдреците на кръгла софра заедно с младоците и… Отпочнали се едни дебати, едни заседания с половинчасови почивки..А бе, като всяка нашенска работа – не ти е работа! Запроточили се, затътрузили се, замрънкали се реплики, дуплики, процедури – мамата си трака! А в това време, змеят си играл с девиците и си се кефил на демокрацията! И как не?! И аз да бях…             Осеферили се по едно време заседающите юнаци и като се огледали, що да видят?!? Всичките им изгори – НЕПРАЗНИ!!! А че тъй се родила мъдроста древна: ДОКАТО МЪДРИТЕ СЕ НАМЪДРУВАТ, ЛУДИТЕ СЕ НАЛУДУВАТ!  Ха извинявайте, ако има нещо!
Бай МИТЬО – анализатор на мъдрости

2 thoughts on “Как се раждат мъдростите?…

  1. Виктор Юго се прекланя пред гения на силистренския Омир…
    Паралел, не ни мъчете с вогонска поезия повече!
    ОК?

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  2. Любопитно е, защо образован, начетен и многознаещ индивид, какъвто е първия „коментатор“, явно чувал и за Юго, и за Омир, очевидно знаещ и чужди езици /ОК?/, трябва да се крие зад анонимна „визитка“? Толкова ли се срамува от рожденното си име? Щом толкова се измъчва горкия, предлагам му да не полага неистови усилия, четейки „вогонската поезия“! Или пък, ПАРАЛЕЛ да не му предоставя възможности за драскане. И не е ли крайно време, понятието АНОНИМНОСТ да бъде елиминирано, защото носи гадничкото съмненийце за нещо нечистичко? ПАРАЛЕЛ, какво мислиш по въпроса??????

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.