Канабисова градинка сред пчелин откри полицията в Сребърна

Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с наркотични вещества била проведена на 17 юни от служители на сектор „Криминална полиция“ при Районното управление в Силистра, съобщи пресцентърът на полицията.

След предварителна оперативна работа и прецизно планиране около 18,30 ч. в таванско помещение в Силистра в момент на сделка с дрога бил задържан 41-годишният Т.С., известен с подобни прояви, включително и осъждан за аналогични престъпления. У него били намерени и иззети 26,5 грама суха листна маса, идентифицирана с полеви наркотест като канабис.

При последвалите процесуално-следствени действия в имот, собственост на 41-годишния в село Сребърна криминалистите открили и иззели 10 грама сух канабис, 3 електронни везни, съдове и препарати за разсаждане и отглеждане на растения. Иззети са и 3 телефона, собственост на мъжа.

В хода на разследването в двора на имота сред пчелин полицейските служители намерили 20 саксии със засадени растения от хибриден сорт канабис в различен стадий на растеж.

Мъжът бил задържан в полицейския арест първоначално за срок до 24 часа. Повдигнато му е обвинение и е образувано досъдебно производство. Разследването на случая продължава под наблюдението на Окръжната прокуратура в Силистра. Мярката за задържане била увеличена на 72 часа. Предстои искането за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ да бъде внесено в съда.

От началото на годината това е третата значима операция на служителите от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Силистра срещу престъпленията, свързани с притежание, разпространение и производство на наркотици.