Кандидатът за кмет Димитър Трендафилов – шанс на Силистра за развитие и ефективно управление  

Подполковникът от резерва Димитър Трендафилов е кандидатът за кмет на Местната коалиция „Алтернативата на гражданите“ за предстоящите местни избори. Коалицията е съставена от партиите „ВМРО – Българско национално движение“, „Партия на зелените“, „Земеделски народен съюз“ и коалиция от партии „Алтернативата на гражданите“.

В навечерието на Деня на Независимостта на България кандидат кметът Димитър Трендафилов бе представен пред медии от народния представител Александър Сабанов от ВМРО. Редът, дисциплината във всички сфери на обществено-икономическия живот и развитието на изостаналата икономика са важните приоритети за община Силистра, заяви Александър Сабанов. Нищо от това силистренци не са видели през последните 8 години, смята депутатът. Затова той е убеден, че гражданите ще подкрепят Димитър Трендафилов и листата за общински съветници на коалицията.

Зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов изрази категоричната подкрепа на партията за гражданската кандидатура на Димитър Трендафилов. „Той е човек, който в своята биография събира всички качества, които трябва да притежава един градоначалник. Уменията да работи с хора, създадени в армията, добър организатор, който поставя целите и контролира тяхното изпълнение, и не на последно място – стопанската грамотност. Като частен предприемач е дал работа на много хора и знае как да го прави. Кандидатурата на Димитър Трендафилов е един шанс на Силистра за развитие, нов начин на управление на града и залог за успешна реализация на силистренци“, заяви Искрен Веселинов.

„Поканен съм да бъда кандидат кмет на Силистра като човек, който иска да възроди града, да го събуди и да го видим такъв, какъвто беше преди двадесетина години – с много жители, работни места и щастливи хора, заяви Димитър Трендафилов.  Нашите усилия ще бъдат насочени най-вече към привличането на инвестиции и създаването на нови работни места за хората, които да потребяват това, което е създадено до момента. За съжаление той все повече опустява и направените подобрения остават напразни“, заяви кандидат кметът Димитър Трендафилов.