Каратеките от „Шото” заминават на лагер-сбор в Москва

За трета поредна година 8 състезатели от силистренския карате клуб „Шото” ще участват в международен лагер-сбор край Москва, съобщи трень

За трета поредна година 8 състезатели от силистренския карате клуб „Шото” ще участват в международен лагер-сбор край Москва, съобщи треньорът на каратеките Валери Великов… Поканата е изпратена лично от Валерий Латинин – ръководител на Центъра за национална слава и Асоциация „Витязи”. Двете организации вече седем години поред събират край руската столица каратисти от различни държави, упражняващи стил „шотокан”. Там младежите обменят опит, спортни умения и опознават традициите и обичаите на другите народи. В края на 14-дневния лагер се провежда състезание между различните отбори.
Тази година ще участват групи от България, Русия, Украйна, Беларус, Сърбия, Черна гора и Македония. Специална покана, като почитен гост на асоциацията, е получила и зам.-кметицата на община Кайнарджа Дафинка Станева, която ще пътува със силистренската група.
С одобрението на Общинския съвет през миналата седмица бяха отпуснати от бюджета на общината 7 000 лева. С тях ще се финансира участието на КК „Шото” в Москва – парите са предназначени за самолетните билети в двете посоки.