„Ключ към доброто“ на 500 страници написа Иванка Христова

dav

В навечерието на просветата и духовността – 24 май, своята седма книга, наречена „На Дунав“, издаде силистренката Иванка Христова – учител, библиотекар и писател. Творбата си в три части с материали и снимки, поместени на близо 500 страници, тя посвещава на предстоящата си наесен 70-годишнина. Книгата е посветена на близки на сърцето й хора – родственици, спомоществователи и медицински работници – лекари и сестри, както и кръводарители – с признателност към всички тях заради добротата, солидарността и вярата в живота.

Книгата съдържа разкази, очерци и интервюта, повечето от които са публикувани за пръв път от членуващата в СБП авторка, която и в предишните си книги по подобен начин пресъздава образи на известни личности и на хора с изяви в различни сфери на обществото – образование, медицина, изкуство и др.

В уводните си думи, озаглавени „Като на длан“, Иванка Христова заявява: „Винаги съм изпитвала стремеж да докосна съкровеното у човека, но никога не съм си позволявала да ровя в личния живот на хората, тъй като не харесвам сензационните жълтини. Книгата ми е призив към търсене на правдата, красотата и позитивното в живота“. Авторката смята, че подарява на всички читатели още един ключ към доброто и им препоръчва, оставайки насаме със себе си, да се взират в гладкото му огледало, за да го запазят и раздават на хората около себе си.

По материал на „Версинаж“