Кметът Андонов отговори на депутатските въпроси

Кметът на Силистра Иво Андонов е отговорил на трите публичини въпроса, които му бяха зададени преди време от народния представ

Стефан Господинов
Стефан Господинов

Кметът на Силистра Иво Андонов е

Иво Андонов
Иво Андонов

отговорил на трите публичини въпроса, които му бяха зададени преди време от народния представител от ГЕРБ Стефан Господинов, информираха от регионалния партиен щаб в Силистра на управляващата партия.
На първия въпрос – чия собственост е Дунавският парк в Силистра, какъв е статутът му и осъществени ли са неправомерни продажби на части от него, кметът Андонов е отговорил: „Дунавският парк в Силистра, в по-голямата си част, е публична общинска собственост (АОС №, № 4647,4646, 4645, 4653 и 2917). Община Силистра не е извършила неправомерни продажби на части от парка. Продажбите са се извършвали с решение на Общинския съвет в Силистра. „Меком” ЕООД е собственик на част от парка, която е благоустроена от собственика, поддържа се в изряден парков вид и е обществено достояние на гражданите и гостите на града.”
Вторият въпрос на Стефан Господинов касаеше следприватизационния контрол на приватизирани обекти от страна на общинската администрация, като акцентът бе за бившата баскетболна площадка и сцена, намиращи се до открития басейн. В отговора е посочено следното: „Община Силистра оказва следприватизационен контрол на приватизираните обекти, съгласно Закона за приватизацията и следприватизационния контрол. Продажбата на обекта, за който отправяте въпрос: „Бивша баскетболна площадка и сцена, намиращи се до открития басейн”, е извършена с решение на Общинския съвет, по Закона за общинската собственост – чрез  конкурс. Собственик на имота е „Силед” АД. Договорът за продажба е с вх. Рег. № 10214, том XIX, стр. 38 от 29.12.2004 г. С писмо вх. №14 от 3.01.2006 г. купувачът е уведомил Община Силистра, че е в невъзможност да изпълни дейностите, съгласно концепцията за ползването и развитието на имотите, поради обстоятелството че УПИ V има учредено ограничено вещно право на строеж от трети лица. Освен това, в сключения договор от 16.12.2004 г. липсват санкционни клаузи поради неизпълнение.“
Отговорът на третия въпрос – какви са констатациите от извършените проверки на община Силистра от страна на Сметната палата и има ли наказани виновни лица при констатирани нарушения, е следният: „Докладът на Сметната палата за резултатите от извършения одит на финансовото управление на Община Силистра за периода 01.01.2007 г. до 31.12.2008 г. бе връчен в Община Силистра на 18 юли 2010 г. Докладът е публично оповестен на интернет страницата на Сметната палата на Република България. Извършените одитни проверки от Сметна палата и Агенцията за държавна финансова инспекция завършват с доклади и конкретни препоръки, които се проверяват при всеки следващ одит. Съгласно чл.41 от Закона за Сметната палата, с решението към одитния доклад, проверяващите органи определят конкретни срокове за предприемане на мерки за отстраняване на допуснатите нередности и необходимостта от предоставяне на информация от докладите на определени институции. На основания на чл.42, ал.1 от ЗСП, в срок до три месеца от получаване на доклада, кметът на Община Силистра и председателят на Общинския съвет следва да предприемат мерки за изпълнение на препоръките и да уведомят писмено за това Сметната палата.“
Удовлетворен съм, че получих отговори, но информацията в тях не е достатъчна, поради което продължавам да събирам необходимите документи, за да изясни истината“, коментира Стефан Господинов.

24 thoughts on “Кметът Андонов отговори на депутатските въпроси

 1. и как са успели да връчат доклада на 18.07.2010г. като сега сме едва 07.07.2010г.???

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 2. Договорът за баскетболната площадка до открития басейн е без наказателни клаузи при неизпълнение???? И защо г-н Кмете?

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 3. Г-н Народен представител, някой май се подиграва с Вас? Хайде да видим колко сте принципен? Питайте кмета защо изнудва служителите си с неплатени отпуски и ги лишава от част от и без това ниските им заплати, вместо да спре точенето на общинския бюджет? Хайде, депутате защитавайте интересите на хората! Нали за това ви избрахме!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Там е работата, че точно вий, общинарите не сте го избирали. Вий сте комунисти и сте гласували за БКП-то, а не за китката гербери.

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

   1. И пак за тях ще си гласуват,ама за ГЕРБ-чето кой ще гласуваааа?Бая издънки станаха,а мизерията продължава.

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 4. не съм много съгласна с това, че някой задължама служителите да зилизат неплатена отпуска – още повече вижда се, че е практика в почти цялата страна …и е по-малкото зло от това да има съкращения …вярно, че зле ще се отрази зле на семейните бюджети на служителите …но никой не е застрахован от подобни мерки, където и да работи. …По-скоро може да се помисли по въпроса – колко новоназначени на принципа да намерим на човека работа могат да си отидат. Място ли му е на Ростислав Павлов бившия шеф на НОИ да се прислачми към общинската хазна …или верен ша излезе слуха, че май щял да е кандидатът за кмет на Райчев …

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. така е ако си отидат „мъртвите души“ от общината, едва ли щеше да се прибегне до тази мярка. броят на общинската администрация със сигурност може да се редуцира до ниво което да позволява на останалите служители да работят както до сега, без нарушаване на нормалният трудов процес. В община Силистра „винаги има място за бивши величия“.А и не само как може Ню Йорк многомилионен град да има 33 общински съветници и Силистра да има същият брой???

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

   1. ох то ако само общинските съветници са ни проблема …да го преглътнем …ама мека Гана ни е кмета …не знам ако беше жена …

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

    1. Кметът не е „мека Гана“ – въпреки, че съпругата му се казва така… Просто преди кметските избори е поел много ангажименти срещу подкрепа при гласуването… и сега иска или не – трябва да ги спазва.
     Апропо, има ли съкратени общински служители в Силистра??? И ако отговорът е „да“, нека се посочи броят им…..
     Останалото са „гимнастики“, както се казва на уличен език…

     Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  2. Че какво му е на момчето,нека се кандидатира. И стига с това кой на кого е човек,важно е да усеща нещата и да върши работа и най вече да е от Силистра.

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 5. Дано Господинов за не спира дотук с разнищване на поставените проблеми. А конкретно за тези трите, да стигне докрай. За целта има и органи, които могат да си свършат работата – прокуратура, съд и т.н. Искрено съчувствам на общинските служители, защото сред тям има и качествени и кадърни хора, но така е когато в една община има пари за футбол, а няма за заплати.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 6. Г-н депутат,това не са отговори на тъй важните въпроси.Не съм съгласен,че пакова част е продадена,че спортната площадка е в бурени и без бъдеще.Вземете мерки,защо сте депутат?

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 7. …..“и е обществено достояние на гражданите и гостите на града“…/СТАВА ВЪПРОС ЗА ГРАДИНАТА/. БЪДЕТЕ СИГУРНИ, СЕГАШНИЯТ СОБСТВЕНИК НЯМА ДА ОГРАДИ С ОГРАДА ПАРКА, НО СЛЕДВАЩИЯТ-ДА! ТОЙ ЩЕ БЪДЕ В ПРАВОТО СИ ДА ГО НАПРАВИ. ЗАТОВА РЕШЕНИЕТО НА ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ ТРЯБВА ДА СЕ АТАКУВА В СЪДА И ДА СЕ ОТМЕНИ ЧАС ПО СКОРО, И ТУК МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ ДЕПУТАТА ОТ ГЕРБ.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 8. Г-н Депутат необходимо е при оговора да цитират пред общественоста на каква цена на метър квадратен е продаден Дунавския парк който е на 200 години.Всеизвестно е парка започва от зоокъта ( продаден ) и продължава до пристанището между него и мелницата също е продадено и Вие знаете на кого.Простосмъртен неможе да купи и педя, а за останалите които не могат да реализират постприватизационите си намерения се продава за жълти стотинки.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 9. А сега г-н депутата ще отговори ли как се сдоби с гастронома?

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Елено моме не измествай темата на разговора.
   Един се осмели да зададе неудобни въпроси касаещи бъдещето на нашия град и всички скочиха срещу него.
   А не трябва ли да го подкрепим в това му дело и да продължи да задава неудобни въпроси?

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

   1. Абе да питаме навреме,че да не стане като с Лъчко Иванов…

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 10. то кораба е потънал Господинов търси знамето-Вижте какви некъдърници от ГЕРБ назначават за шефове

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. тус си прав – явно важи девиза да не са те/БСП; ДПС/ а да сме ние /ГЕРБ/ и пак пенсионери, ГЕРБ-ри в кавички и др. на постове.

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 11. Кмета продал парка на града а вие ще гледате Дунава през крив макарон като издигнат огради тухлени над два метра.Не стига че някой се е заел да оправи бакиите ами се заяждате на дребно не ви ли е срам че и сте българи колко грама българска кръв тече във кръвта ви срам за нацията.Като ваша почитателка г-н Ст.Господинов аз ви поздравявам.И в Дулово продадоха всички общински земи като тяхна частна собственост но няма кой да им дири сметка.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 12. г.н депотат тези въпроси които задавате отдавна будният силистренец ги е задал а вие ги повтаряте. несполучлив пиар.. не питай а действай че с вашата мудност некомпетентпост и местен слугинаж само злепоставяте и убивате инерцията на Бойко.а той час по скоро трябва да се заеме с вас ицялата ви клика и да ви исхвърли от партията до като не сте провалили всичко в Силистра

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 13. да назначават се хора които не отговарят на изискванията, но са приближени я на областния я на заместничките и депутата, крайно време е лидера на партията да си види хората в Силистра и да ги изхвърли половината защото само негативи трупат за целия ГЕРБ. – Срамота

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 14. Това че инж.Андонов е дръзнал да продаде част от най-стария парк в България на Райчев е престъпление и е странно, защо до сега не се е намесила прокуратурата! Друг е въпроса от морална и етична гледна точка и как това ще го приемат избирателите, как така се намери кмет да продава Дунавския парк на Силистра!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.